Ağabey Türkiye ve Türk İslam Birliği

04.07.2014 16:14

Özden POLATGİL
ozdenpolatgil@hotmail.com
Ağabey Türkiye ve Türk İslam Birliği
09/11/2012

Dünya, İslamîn yükseldiği yeni bir döneme girmiştir. Batı ile İslam alemi arasında kurulmaya çalışılan köprü, bugün daha aciliyetli hale gelmiştir. Batı, İslam’ı tanıma ve anlama süreci içindedir ve onu İslam dünyası ile biraraya getirebilecek tek ülke Türkiye’dir.

Bugün İslam dünyasının çarpık akımlardan, hurafe ve aşırılıklardan arındırılarak, Kuran’a dayalı bir İslam anlayışı ile yeniden eğitilmesi, “ihya edilmesi” gerekmektedir. Tüm dünyada yaşanan sorunların çözülmesi için demokratik esaslara ve hukukun üstünlüğü prensibine dayanan bir birliğin, Türk – İslam Birliği’nin kurulması acildir.

Burda söz konusu Türk islam birliğinde Türk,Kürt,Çerkez,Laz,Gürcü,Çeçen,Arap,Boşnak ,Arnavut VS.köken ne olursa olsun bu corafyada yaşayan bu akraba kesimlerinin kesinlikle bu birliğin içinde olması gerekir.

Artık Türk islam birliğinin kurulması için çabaların daha emin adımlarla ayak sesleri gelmektedir, Türk İslam dünyasında çeşitli yetkililer, İslam ülkelerinin birlik olması gerektiği konusunda daha önce kendilerinden duyulmamış açıklamalar yapmaktadırlar. Son zamanlarda Türk – İslam Birliği, İslam dünyasında diplomatik düzeyde yapılan tüm toplantılarda temel konu olarak işlenmekte, Müslüman aleminin dört bir yanından birlik sesleri yükselmektedir.

70den fazla ülkeyle aramızdaki vize uygulamasının kaldırılmış olması, toplantı ve konferanslarda birlik ve beraberlik mesajları verilmesi Türk İslam Birliği’nin ütopya değil, beklenen bir oluşum olduğunun kanıtıdır. Son dönemde Türk İslam Birliği ve bu birliğin liderinin Türkiye olması gerektiği Türk dünyası ve orta doğuda hemen hemen bütün kardeşlerde benimsenmeye başlamıştır.

 

SAYGI VE SEVGİLERİMLE
Özden POLATGİL

 

 

Geri

İletişim

Özden POLATGİL

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode