musul ve kerkük hakkımız

16.09.2017 00:25

Hakkımızı iyi kullanmalıyız Misk-ı Milli sınırları içindeki Musul ve Kerkük bir başka devletin toprakları içine gireceğinden ve böylelikle 1926 Ankara Antlaşması'na göre oluşmuş olan Türkiye Irak sınırı Türkiye’nin oluru olmadan değişmiş olacağından, Türkiye artık bu antlaşmayla kendini bağlı saymamak hakkına sahip olacaktır.

Taerihe Baktığımızda 1118'den itibaren bir Selçuklu toprağı 1517’den itibaren de bir Osmanlı Vilayeti olan Musul, Birinci Dünya Savaşsı sona erdikten sonra Mondros Mütarekesi’nin 7. Maddesi bahane edilerek İngilizler tarafından işgal edilmiştir. 1926 Ankara Antlaşması ile de toprak bütünlüğü sağlanmak kaydıyla Irak’a bırakılmıştır. Kerkük zaten şuanda Kuzey Irak Kürt Yönetimi'nin elindedir. Oraya bayrağını bile çekmiştir. Musul’da İŞİD’in elinden tümüyle kurtarıldığı zaman orada da aynı şey yapılacaktır.

Kürdistan’ın bağımsızlığını ilan etmesiyle Türkiye Misak-ı Milli sınırları içindeki Musul ve Kerkük’ü talep etme hakkına sahip olduğu gibi, oradaki nufusu 2.5 milyonu aşan Türkmen soydaşlarının can ve mal güvenliğini korumak hakkını da elde edecektir.

Çeşitli baskı yöntemleriyle Türkmenleri göçe zorlayan Kürt Yönetimi demografik yapıda değişiklik yaparak Türkmenleri azınlığa düşürmeye çalışmaktadır.

Bu Konudaki Sonuca vardığımızda Şimdi birlik zamanı iç ve dıştan Bütün mekanizmalarını hayata geçireceklerdir. bu terör,ekonomi, olarak baskılar üzerimize artacaktır.birde önemli husus milletimizin prokavasyonlara gelmemeleri bu çok hasssas bir konu 

MUSUL VE KERKÜK BİZİMDİR. Ben inanıyorumki Dünya yakın bir zamanda bunu anlayacaktır.

Geri

İletişim

Özden POLATGİL

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode