ŞEHİT LİDER MUHSİN YAZICIOĞLU'NU RAHMETLE DUALARLA ANIYORUZ.

09.03.2015 00:00

Mili ve manevi değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi her türlü siyasi tartışmanın üstünde tutarak ülkemiz ve milletimiz için önemli hizmetlerde bulunan değerli siyaset ve dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Şehadetinin Yıl dönümünde Rahmet ve Dualarla anıyoruz. Allah mekanını Cennet eylesin. Yazıcıoğlu, kişiliği, karakteri, siyaset üslubu ve her şart ve koşulda ilkeli duruşuyla milletimizin gönlüde ve dualarında varlığını yaşatmaktadır.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, ilkeli siyasi kişiliğiyle birlikte milletini ve vatanını seven, kendisini davasına adamış bir gönül insanı olarak herkesin sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Gençlik yıllarından itibaren ömrünü milletimizin birliğine, varlığına ve geleceğine vakfetmiş, yaşamı boyunca türlü zorluklarla karşılaşmasına rağmen milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermemiştir.

“Bir hayalim var;
Bütün vatandaşlarımızın ay yıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı, bir Türkiye hayal ediyorum.
Bir hayalim var;
Başını örtenle açanın aynı üniversitede yasaksız, kavgasız kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum.
Bir hayalim var;
Kürt, Türkmen, Alevi, Sunni ayrımı olmadan. Zengin, fakir, yoksul ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınırsız kaynaşmış bir Türkiye istiyorum.
Kısacası balkanlardan Çin Seddine kadar kaynaşmış güçlü bir Türk dünyası hayal ediyorum”.

Yukarıdaki dizeler Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi düşüncesini, hayat mücadelesini en güzel biçimde ifade etmektedir. Hayatını ve mücadelesini bu mefkûreye adayan ve genç yaşta aramızdan ayrılan merhumun bu düşünceleri onu seven herkese ve Türk gençliğine bir vasiyet niteliğindedir.

Geri

İletişim

Özden POLATGİL

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode