ŞEHİT LİDER MUHSİN YAZICIOĞLU TÜRK İSLAM DÜNYASI DAVASI VE GÖRÜŞLERİ

30.04.2017 23:56

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ Şehit Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na göre, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihtiyacı yok. Bu nedenle, AB kapısında ikinci sınıf muamele görmek, aşağılanmak gereksiz.

AB'ye karşı mısınız?
Evet. Karşıyım. Çünkü AB’ye müracaat ettiğimiz dönemde bu bir ihtiyaçtı ve doğru bir yaklaşımdı. Şimdi Türk Cumhuriyetleri var önümüzde. Müthiş imkanlarla dolu, soy haritamıza, inanç haritamıza ait insanların yaşadığı yeni bir dünya. Dolayısıyla Türkiye artık kendisini bir bloğun parçası değil, dünyanın merkezi gibi görme, buna göre hareket etme şansını yakaladı. İkinci nedeni şu karşıtlığımın: AB Türkiye'ye şaşı bakıyor, düz bakmıyor, doğru bakmıyor. İkinci sınıf muamelesi yapıyor, Türkiye'nin mayasını ve genlerini bozacak, milli bütünlüğümüzü ve birliğimizi parçalayacak taleplerde bulunuyor. AB, Türkiye için adeta bir hayal tüneli haline gelmiştir.

Türkiye'nin en önemli sorunu ne?
En önemli sorun işsizliktir. İşsizliğin çözümü sadece tek boyutlu ekonomik tedbirlerden geçmiyor; sistemin israftan uzak, üretim, istihdam, ihracat çizgisinde ekonomik dönüşümünü sağlamaktan geçiyor.

Bu dönüşüm için formülünüz var mı? 
Türkiye'de biz eşkıyalık düzenini falan savunmuyoruz. Bir tarafta bomboş yaylalarımız, arazilerimiz durur, diğer tarafta işsizlerimiz. Bütün dağlarımız çıplak, müthiş bir ormanlaştırmaya ihtiyacımız var. İşte size iş alanları. İnsanımızın sorununu kömür, iki ekmek, bir tas çorba vererek çözemezsiniz. IMF borcunu ödemeye odaklı bir ekonomi, Dünya Bankası'nın doğrudan gelir desteği ile üretimsizleşen bir tarımla bir yere gidemeyiz. Çözüm, daha çok üretim, daha çok ihracat.

Ekonomi dışındaki en büyük sorun ne? 
Adalet. Güçsüzlerin altta kaldığı, güçlülerin işini yürüttüğü bir Türkiye. Bugün Türkiye bir hukuk devleti değil. Önce kısa, anlaşılabilir bir Anayasa şart. Bu Anayasa anlayışının üstüne ciddi bir adalet ve hukuk reformuna ihtiyacı vardır Türkiye'nin. Vicdanı ile cüzdanı arasına sıkışmış bir hakim olmayacak. Halk haklı olduğu için mahkemelerde güçlü olacağına inanacak. Mahkemelerde bıkmayacak, usanmayacak.

Zorunlu din eğitimi ve imam hatip meselelerini nasıl halledeceksiniz?
Farklı din ve inançlara sahip olan insanların başka bir dini öğrenmeye zorlanması kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Ama din eğitiminin en iyi şekilde, ilkokuldan itibaren verilmesinden yanayım. İmam hatip bir ihtiyaçtır. Üniversitede önünün kesilmesi yanlıştır.

 

Geri

İletişim

Özden POLATGİL

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode